Buraczki z papryką

11 lutego 2010, dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

½ kg ćwikłowych buraczków

1 duża czerwona papryka

1 konserwowa czerwona papryczka pepperoni (ostra)

10 dkg cebuli

½ łyżeczki soli

¼ łyżeczki białego mielonego pieprzu

5 łyżek jabłkowego octu winnego

½ łyżeczki cukru

Buraczki ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Świeżą paprykę i cebulę pokroić w drobną kostkę, wrzucić do wrzątku i gotować przez 1 minutę. Odcedzić. Buraczki obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać cebulę, paprykę, posiekane pepperoni (bez pestek), sól, pieprz, ocet winny i cukier. Dokładnie wymieszać.

Smacznego!

file1265890148



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Motyle w obiektywie
Gdzie one latają o tej porze roku? Ja ich w moich okolicach nie spotykam....
Motyle w obiektywie
https://w.fotka.com/024/123/2e6b905b31.jpg https://w.fotka.com/024/123/9ea41a32b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/830abd9232.jpg https://w.fotka.com/024/123/38604270b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/ebb4908516.jpg Rusałka Kratkowiec - Araschnia levana. Wiosenna szata barwna.
Błąd lekarski?
Nie bardzo wierzę , że coś nie działa bo to taki organizm....
Multicooker: Philipsa czy Redmonda?
Ja nie mam i jakoś żyję ☺