Skrzydełka w miodzie

7 lutego 2010,
dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

12 skrzydełek z kurczaka

2 łyżki oliwy z oliwek

Marynata:

2 łyżki płynnego miodu

1 łyżka przyprawy do kurczaka

1 łyżka octu balsamicznego

½ łyżeczki soli

Skrzydełka umyć, odciąć końcówki. Składniki marynaty wymieszać ze sobą, nasmarować nią skrzydełka, odstawić na noc do lodówki. Smażyć na rozgrzanej oliwie po 20 minut z każdej strony (bez przykrycia).

Smacznego!

file1265560913



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...