Kotlety z brokułów

4 lutego 2010, dodał: gusia1000
Artykuł zewnętrzny

Składniki

  • 2 duże brokuły,
  • ząbek czosnku,
  • 15 dag żółtego sera,
  • 3 jajka,
  • sól-do smaku,
  • pieprz-do smaku
  • buka tarta, do obtoczenia kotletów,
  • olej do smażenia.

Przepis pochodzi z nr 6 (9) 11 2009 http://www.mojegotowanie.pl/przepisy/warzywa/kuleczki_brokulowe

Etapy przygotowania

Brokuły podzielić na różyczki, opłukać i włożyć  na 5 minut do wody z octem. Zbalanszować we wrzącej wodzie, przestudzić i zmielić w maszynce do mięsa. Obrać czosnek i przecisnąć przez praskę i dodać do masy brokułowej. Ser zetrzeć na drobnych oczkach i dodać do masy. Do tego wbić 2 jajka i wsypać 4 łyżki bułki tartej. Wszystko dokładnie wymieszać i przyprawić do smaku solą i pieprzem. Formować kotlety, najpierw je zanurzając w jajku, a potem w bułce tartej. Smażyć na głębokim oleju, z obu stron.

file1265300601



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz