Muffiny orzechowe

8 listopada 2012,
dodał: airad1
Artykuł zewnętrzny

*10 dag masła
*10 dag cukru
*1 op.cukru waniliowego
*2 jajka
*1 szkl mąki tortowej
*1 łyżeczka proszku do pieczenia
*2 łyżki mleka
*30 dag orzechów włoskich

Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę.
Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia,jajka,mleko
i zmielone orzechy.Wszystko dokładnie wymieszać.
Masą wypełniać foremki do 2/3 wysokości. Piec w 180 stopniach przez 20 min.

file1352374097



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...