Czekoladowe ciasto z malinami

19 października 2012, dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

15 dag mąki,

125 g margaryny,

200 g mlecznej czekolady,

150 ml wody,

1/2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej,

2 łyżki kakao,

15 dag cukru,

jajko,

płaska łyżeczka proszku do pieczenia,

szczypta soli,

1/2 łyżeczki olejku waniliowego,

szkl. malin,

2 łyżki mleka.

Margarynę stopić wraz z cukrem, wodą, kakao, kawą i tabliczką połamanej czekolady. Ostudzić. Dodać olejek waniliowy oraz jajko. Na koniec dodać mąkę zmieszaną z proszkiem i szczyptą soli. Ciasto wylać do keksówki, posypać malinami. Piec ok. 45 min w temp. 170st. Ostudzić. Czekoladę stopić z mlekiem, polać wierzch ciasta.

Bardzo lubimy takie wilgotne, czekoladowe ciasta. A z dodatkiem malin smakuje wybornie…

file1350669392



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nietypowa aranżacja biura - jak sąd…
Nietypowa ale praktyczna aranżacja biura może być jak najbardziej. Podoba mi się!
"nocne marki" - dozwolone po 22 :)
Ja bardzo późno chodzę spać, więc zanim zasnę co nie mam z tym...
Depilacja-co najlepsze?
Depilatory laserowe są bardziej precyzyjne niż IPL. Wielu ekspertów uznaje, że jest to najskuteczniejsza...
Torebka duża czy mała?
Małe torebki okazują się być świetnym dodatkiem stylizacyjnym. Dla przykładu mała torebka na łańcuszku...