Grzyby w occie

2 lutego 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

grzyby leśne
2 szkl octu
1/2 szkl wody
przyprawy:
1 łyżka soli
2 łyżki cukru
ziele angielski
pieprz ziernisty
listek laurowy

Grzyby czyścimy, płuczemy w kilku wodach i gotujemy w osolonej wodzie ok 20 minut. Odsączamy na sicie.

Zalewę zagotowujemy i zalewamy  grzyby w słoikach. Można na wierzch słoików dodać jeszcze po 2 plasterki cebuli wcześniej przelanej wrzątkiem. Zakręcamy słoiki i pasteryzujemy 20 minut.

file1265141002



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...