Roladki z farszem

2 lutego 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    4 piersi drobiowe (pojedyncze)
    mięso mielone (10 dkg )
    2 jajka
    bułka tarta
    olej do smażenia
    2 pieczarki
    1/3 pora
    1/2 papryki czerwonej
    ser żółty do smaku
    2 łyżki śmietany
    sol
    pieprz
    ciut czosnku w proszku
    mąka do panierki


      Piersi obmyć przekroić na połowę.
      Każdy kawałek obijamy jak na kotlety, doprawiamy solą i pieprzem.
      Na patelni na niewielkiej ilości tłuszczu widelcem rozgniatać mięso by się rozdzieliło w małe kawałki dodać drobno pokrojone pieczarki (drobna kostka),cebulę, pora i paprykę.
      Dusić chwilkę, pod koniec dodać śmietanę zetrzeć trochę sera na dużych oczkach i wbić jajko, wymieszać. Doprawić
      Nakładać farsz na mięso.
      Skleić w rękach obtoczyć w mące potem w jajku i bułce i znowu w jajku i bułce tartej.
      Smażyć na oleju na zloty kolor.

      file1265139016