Papryka nadziewana

10 października 2012,
dodał: ekurek79
Artykuł zewnętrzny

Bardzo lubię paprykę, a skoro jest teraz na nią sezon, to chętnie to wykorzystuję. Dobrze, że w diecie strukturalnej można jeść paprykę :-)

Zrobiłam ją nadziewaną kaszą gryczaną i wyszła bardzo pyszna :-)

Składniki:

papryka (ja dałam żółtą, pomarańczową i czerwoną)
kasza gryczana
cebula
filet z kurczaka
swojski przecier pomidorowy

Najpierw ugotowałam kaszę gryczaną, w wodzie bez soli. W międzyczasie w maszynce do mielenia mięsa zmieliłam filet z kurczaka i cebulę. Dodałam to do ugotowanej kaszy i doprawiłam do smaku. W papryce poodcinałam \”łebki\” tworząc tzw. \”pokrywki lub kapelutki\”  i pousuwałam nasionka :-)
Paprykę nadziałam farszem i przykryłam \”kapelutkami\”. Poukładałam je w żaroodpornym naczyniu \”na stojąco\” i polałam sosem pomidorowym, zrobionym ze swojskiego przecieru, który robiłam latem.
Wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na godzinkę.



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...