Zupa grzybowa z pieczonym sandaczem

15 września 2012, dodał: okulary
Artykuł zewnętrzny

1 kg prawdziwków

1 ząbek czosnku

1kg sandacza

4 gałązki tymianku

3 l wywaru warzywnego

2 łyżki posiekanego koperku

z warzywami pokrojonymi w kostkę

150 ml słodkiej śmietanki 30%

2 cebule

sól,pieprz i oliwa

Grzyby kroimy w kostkę i przesmażamy z czosnkiem i cebulą.Zalewamy wywarem i gotujemy ok.20 min.Dodajemy śmietankę ,doprawiamy solą i pieprzem.Dodajemy gałązki tymianku oraz posiekany koper.Sandacza kroimy w kostkę i marynujemy w oliwie,soli,pieprzu.Pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 st.C 5 minut.Kawałki ryby układamy na talerzu i zalewamy zupą.