Gruszki w syropie

31 stycznia 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

gruszki
śliwki
cukier – 1 szklanka na litr wody
goździki – 2 szt na słoik
smaczne jako dodatek do deserów lub na kompot…

Gruszki obieramy kroimy na połówki lub jak większe na ćwiartki. Układać w słoikach, przekładać śliwkami aby był ładny kolor. Do każdego słoika dodać 2 goździki i zalać syropem wcześniej ugotowanym. Zakręcić słoiki i pasteryzować 15 minut.

file1264948912



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...