Pstrąg nadziewany natką pietruszki

13 września 2012, dodał: Magda111
Artykuł zewnętrzny
  • składniki na 4 porcje
4  pstrągi

sok z połowy cytryny

2 pęczki natki pietruszki

2 ząbki czosnku

tymianek, estragon

sól i pieprz

125 g masła

3 łyżki oliwy z oliwek

1 kg ziemniaków

  • przepis
Do  naczynia  nalewamy oliwę  z oliwek  , dodajemy  przeciśnięty przez  praskę czosnek,  sok  z  cytryny i  przyprawy ( sól , pieprz,  estragon i tymianek).

Wypatroszoną rybę , myjemy a następnie  nasączamy ją z każdej  strony w przygotowanej marynacie.  Do środka pstrąga  wkładamy masło i dużą  ilość posiekanej natki  pietruszki . Rybę zawijamy w folię  aluminiową i  układamy w rozgrzanym  piekarniku . Pieczemy w zależności od wielkości  ryby od 15 do 20 minut.

Ziemniaki  kroimy na  kawałki i obgotowujemy je 5 minut w  wodzie, a następnie odcedzamy , przyprawiamy tymiankiem , rozmarynem  solą i  pieprzem  i  pieczemy  razem  z rybą ok 20 minut. Danie można  podawać z różnego rodzaju  surówkami.

file1347521612



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Żubrówka czy Luksusowa na imprezę?…
Ja nie piję wódki, więc się nie wypowiem która lepsza. Ja na imprezę...
Jaki utrwalacz do pazknoci ???
Utwardzacz może być stosowany jako baza pod kolorowy lakier lub samodzielnie, jako preparat odżywczy....
Niechęć do macierzyństwa
W takim uproszczonym schemacie myślenia nie mieszczą się inne powody, z jakich ktoś...
pasemka na czarne włosy
Pasemka na czarnych włosach mogą być subtelne i naturalne, na przykład w kolorze średniego...