Placuszki ziemniaczane na słodko

30 stycznia 2010,
dodał: agf
Artykuł zewnętrzny

1 kg ziemniaków

1 jajko

ok. 3 łyżek mąki

sól, odrobinkę pieprzu

1 cebulka

olej

cukier

Ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. (Robiłam też blenderem, ale wyszły mi gorzej). Dodajemy jajko, mąkę, sól do smaku. Można leciutko popieprzyć. Smażymy na złoto na rozgrzanym tłuszczu – u mnie najchętniej zjadane są te najcieńsze, o najbardziej zrumienionych brzegach).

Gotowe, po lekkim przestygnięciu podajemy posypane cukrem.

Smacznego!

file1264887101



FORUM - bieżące dyskusje

Ile w Was jest narcyzmu?
U mnie narcyzmu jest coraz mniej, akceptuję nawet objawy starzenia :)
dodatkowa gotówka na wesele
Już te wesela nie są tak wystawne, bo ludzie zmądrzeli jak kryzys nastał i inflacja...
Święta Bożego Narodzenia
A ja jem to, co lubię, nie daję się omamić tradycji z jej uświęconymi daniami:)
Dieta przy kamicy nerkowej.
Szczawiany są tu niewskazane, np. obecne w tak zdrowym niby szpinaku...