Buraczki z kapustą

29 stycznia 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    1 kg buraków czerwonych
    1 kg kapusty białej
    30 dag cebuli
    zalewa:
    1 szklanka wody
    1 szklanka octu
    1 szklanka cukru
    2 płaskie łyżki soli

      Kapustę poszatkować i namoczyć na 1 godzinę w zimnej wodzie. Buraczki ugotować, obrać i zetrzeć na grubej tarce. Cebulę też poszatkować. Kapustę dobrze odsączyć z wody, wszystko wymieszać i nałożyć do słoików. Zagotować zalewę i zalać słoiki. Pasteryzować 20 minut.

      file1264798148



      FORUM - bieżące dyskusje

      Samotne wakacje - jak je spędzić?
      Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
      Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
      O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
      Problemy z roślinkami
      Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
      horoskopy, wróżby
      A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...