Muffinki otrębowe

4 września 2012, dodał: Orcia
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 50g mąki
  • 30g otręby pszenne
  • 100mln mleko
  • 10g wiórki kokosowe
  • 2 jajka
  • 2 łyżeczki cukru
  • 30g czekolady gorzkiej
  • 30g jogurt grecki1. Odbieramy białko od żółtka.
    2. Białko ubijamy na sztywną pianę, odstawiamy na bok.
    3. Reszte skłądników + żółtko mieszamy razem. Proszę pamiętać, że czekoladę należy zetrzeć na tarce.
    4. Stopniowo dodajemy ubite białko do naszej masy delikatnie mieszając.
    5. Otrzymane surowo ciasto nakładamy w foremki do połowy wysokości.
    6. w stawiamy do piekarnika na jakieś 35 minut w temperaturę  180st.

    Uwaga. Użyłam takich gumowych foremek, nie miałam problemów z wyciąganiem. Nie wiem jak będzie to wyglądało na innych formach.

file1346771578