Bartolini – Makaron Eko Żytni Razowy Świderki

1 września 2012, dodał: Edyta
Artykuł zewnętrzny

file1346530231

Informacje producenta


Producent: P.P.H Tabit

Skład: Mąka żytnia typ 2000 (razowa), woda.

Przygotowanie: Gotować 4-6 minut w zależności od formy makaronu.

Przechowywanie: Makaron przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.

Inne: Ekologiczny wegetariański

Kraj pochodzenia: Polska

Region pochodzenia: Otwock

Opakowanie: 400 g

Cena: 4,20 – 4,90



Wartości odżywcze na 100 g produktu:

Energia: 1378 kJ / 325 kcal

Białko: 8.4 g

Tłuszcz: 1.4 g

Węglowodany ogółem: 69.6 g

Opinia:

Makaron bardzo dobry gatunkowo, nie skleja się. Nie trzeba długo gotować, jednak odpowiednio miękki dla mnie był po 7 minutach. Zawiera śladowe ilości otrębów i zarodków. Dzięki brązowemu kolorowi i dużym świderkom można przyrządzić z niego wspaniałe, atrakcyjne potrawy. Podczas gotowania wydziela charakterystyczny zapach. Smak bardzo dobry.  Opakowanie przyjazne dla oka ;)

 

Potrawy jakie przygotowałam z użyciem makaronu Bartolini Eko Żytni Razowy :

 

Makaron razowy z sosem serowo – pieczarkowym