Quiche z warzywami

8 lipca 2020, dodał: LadyGryf
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

 

warzywa


1 łyżka oleju
1 żółta i 1 pomarańczowa papryka, pokrojone w grubą kostkę
2 cukinie pokrojone w kawałki
2 duże czerwone cebule, pokrojone w piórka
4 średnie jaja, ubite
100 ml mleka
2 łyżki świeżego sosu pesto
zielona sałata do podania

Przygotowanie: 40 min
Dla osób: 4
Na porcję: 211 kilokalorii

Przygotowanie:


1. Rozgrzać piekarnik do 200 stopni C. Ogrzać olej w woku lub na głębokiej patelni i smażyć paprykę, cukinię oraz cebulę przez 2-3 min na dużym ogniu.
2. Przenieść warzywa do naczynia żaroodpornego. W dużej misce wymieszać jajka, mleko i pesto z odrobiną soli.
3. Polać warzywa mieszaniną jajeczną i piec przez 25 min, aż całość zesztywnieje.
Podawać na ciepło z kruchymi liśćmi sałaty.

 

fot: redakcja