Carpaccio z cukinii

29 sierpnia 2012, dodał: kantyczka
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
2 młode cukinie
6 pomidorków koktajlowych
sok z 1 cytryny
1 łyżeczka oliwy z oliwek
1 łyżka octu balsamicznego
pieprz
kilka liści rukoli
start parmezan

Przygotowanie:
Cukinie umyć i pokroić w cieniutkie krążki, ułożyć na półmisku.Pomidorki również pokroić – na połówki i dodać do cukinii. przygotować sos winegret z soku z cytryny, octu balsamicznego i oliwy z oliwek. Lekko doprawić pieprzem. Cukinie i pomidory polać sosem winegret i włożyć na 1,5 godz. do lodówki. Podawać ozdobione listkami rukoli i posypane parmezanem.



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...