Papryka faszerowana kaszą jaglaną

21 sierpnia 2012, dodał: myszka9988
Artykuł zewnętrzny

file1345578880

składniki:

4 żółte papryki
100g kaszy jaglanej
marchewka
cebula
200g mięsa mielonego wieprzowe lub drobiowe
pomidory z puszki (1/2 puszki)
olej do smażenia
kostka bulionu warzywnego
posiekana natka pietruszki do farszu i na wierz
sól, pieprz, majeranek, bazylia, oregano, słodka czerwona papryka do smaku

1.Z papryki odetnij wierzch, usuń gniazda nasienne.
2.Kaszę jaglaną ugotuj według przepisu na opakowaniu.
3.Marchewkę zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
4.Cebule pokrój w kostkę i usmaż na patelni. Do cebuli dodaj mięso mielone, marchewkę , przyprawy.
5. Chwilę podsmaż a następnie dodaj pomidory pokrojone w kostkę.
6.Duś pod przykryciem około 10 minut.
7. Kaszę jaglaną wymieszaj z mięsem mielonym,natką pietruszki.
8. Każdą paprykę napełnij farszem i ułóż ciasno obok siebie.
9.Zalej bulionem i duś na małym ogniu 30-40 minut.
10. Przed podaniem posyp natką pietruszki.

RADA: Faszerowane papryki można podać z sosem na bazie jogurtu naturalnego i sosu sałatkowego.



FORUM - bieżące dyskusje

botoks gdzie kupić?
Polecam zajrzeć do DOZu, można u nich zamówić z dostawą do apteki stacjonarnej,...
Moje odkrycie kosmetyczne tego roku
Moje kosmetyczne odkrycie to olejek wonny ogrody sułtana. Bosko pachnie, jasmin, owoce, kwiaty...
botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...