Cupcakes czekoladowe z kremem z nutelli
Artykuł zewnętrzny
- 20 dag margaryna,
- 0,5 l mleko,
- 4 szt jajka,
- 70 dag mąka pszenna,
- 20 dag cukier trzcinowy,
- 3 łyżeczki proszek do pieczenia,
- 4 łyżki kakao,
- Krem,
- 1 kost margaryna,
- 230 gr nutella,
- truskawki świeże
W jednym naczyniu wymieszać wszystkie produkty sypkie-mąka,cukier,proszek do pieczenia,kakao.W drugim naczyniu wymieszać roztopioną i wystudzoną margarynę,rozkłócone jajka i mleko.Do produktów mokrych dodać produkty sypkie i całość dokładnie wymieszać.Ciasto wylać do papilotek do 3/4 wysokości. Krem;margarynę utrzeć i małymi porcjami dodawać nutellę cały czas ucierając. Kremem udekorować babeczki za pomocą szprycy.Na krem dajemy kawałek truskawki.Wyszło 26 szt.