Koktajl porzeczkowo- borówkowy

19 lipca 2012,
dodał: press
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

50 dag borówki amerykańskiej

0,5 litra czerwonej porzeczki

400 ml niskotłuszczowego kefiru

400 ml jogurtu naturalnego

cukier

Przygotowanie:

Kefir i jogurt naturalny mocno chłodzimy. Porzeczkę obieramy, dokładnie płuczemy wraz z borówką amerykańską. Odsączamy z nadmiaru wody. Kilka łyżek odkładamy do dekoracji. Pozostałe owoce dokładnie miksujemy blenderem. Dodajemy jogurt oraz kefir i znowu miksujemy. Słodzimy do smaku. Wlewamy do szklanek i przybieramy resztą owoców. Podajemy od razu po przygotowaniu. Przed zmiksowaniem owoców, możemy do nich dodać kilka kostek zamrożonej kawy (kawę rozpuszczalną zalewamy wrzątkiem, studzimy i wlewamy do foremek na lód, a następnie zamrażamy).

file1342674762



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.