Koktajl porzeczkowo- borówkowy

19 lipca 2012, dodał: press
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

50 dag borówki amerykańskiej

0,5 litra czerwonej porzeczki

400 ml niskotłuszczowego kefiru

400 ml jogurtu naturalnego

cukier

Przygotowanie:

Kefir i jogurt naturalny mocno chłodzimy. Porzeczkę obieramy, dokładnie płuczemy wraz z borówką amerykańską. Odsączamy z nadmiaru wody. Kilka łyżek odkładamy do dekoracji. Pozostałe owoce dokładnie miksujemy blenderem. Dodajemy jogurt oraz kefir i znowu miksujemy. Słodzimy do smaku. Wlewamy do szklanek i przybieramy resztą owoców. Podajemy od razu po przygotowaniu. Przed zmiksowaniem owoców, możemy do nich dodać kilka kostek zamrożonej kawy (kawę rozpuszczalną zalewamy wrzątkiem, studzimy i wlewamy do foremek na lód, a następnie zamrażamy).

file1342674762