Biszkopt z galaretką i wiśniami

14 lipca 2012, dodał: laleczka20
Artykuł zewnętrzny

  • 5jaj
  • szklanka mąki pszennej
  • pół szklanki cukru
  • 2 łyżki coli
  • 1 kg wiśni
  • 3 galaretki truskawkowe

Żółtka ubiłam z cukrem na puch. Białka ubiłam ze szczypta soli tak , że jak odwracałam to nie wypadało z  miski. białko dodałam do ubitych żółtek i zakręciłam mikserem połączyłam. Dodawałam stopniowo mąkę i mieszałam łyżką. Wylałam na blachę 26/30 i wstawiłam do piekarnika w 170 stopni na 25 minut. Galaretkę rozrobiłam w 1200 mili wody zagotowanej. i wstawiłam do lodówki ostudzona aby szybciej zastygła. Wiśnie wydrylowałam odcisnęłam sok posypałam cukrem zostawiłam na 1.1/2 godziny aż pościło sok i znowu odcisnęłam układałam na wystudzonym biszkopcie a potem zalałam zastygłą galaretką i do lodówki na 3 godziny wstawiłam.

file1342280966



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

wakacyjne kolory paznokci
Neonowe kolory – odważne i energetyzujące. Neonowe kolory to prawdziwy hit lata 2024. Żywe...
Koncerty
Ja byłam ostatnio na dni Tyczyna gdzie był koncert zespołu IRA. Wspaniały, niezapomniany koncert!!!
pokój dziecięcy
Ozdoby na ścianę do pokoju dziecka to doskonały sposób na nadanie pomieszczeniu charakteru...
Jaka fryzura do okrągłej twarzy?
Dla twarzy okrągłej idealnym rozwiązaniem jest long bob, zwany również lobem. To dłuższa wersja...