Babeczki z truskawkami

15 lipca 2012, dodał: GastroMonia
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
  • truskawki
  • budyń
  • mleko
Na ciasto:
  • 175 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka cukru pudru
  • szczypta soli
  • 100 g schłodzonego masła
  • 1 żółtko
  • zimna woda
Przygotowanie:
Do malaksera należy przesiać mąkę, cukier i sól, dodajemy masło i  miksujemy, aż składniki zaczną przypominać zacierki. Przekładamy składniki do dużej miski, dodajemy żółtko, wlewamy niewielką ilość wody i  zagniatay ciasto. Na stolnicy rozwałkowujemy. Wycinamy kółeczka pasujące do naszych foremek. Zostawiamy w lodówce na 30 minut. Następnie rozgrzewamy piekarnik i pieczemy przez 25 minut. Kiedy przestygną, dodajemy przygotowany budyń i dekorujemy truskawkami.

file1342176805