Pasztet jarski

23 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

½ kg pieczarek
2 puszki tuńczyka we własny sosie
2 cebule
½ słoika majonezu
żelatyna (ilość na ½ l płynu ale rozpuszczona w szklance wody)
sól, pieprz

Cebulę kroimy w kostkę, dusimy na oleju, dodajemy starte pieczarki, smażymy aż odparuje woda ( ok. 20 min).
Studzimy, dodajemy sól i pieprz do smaku. Miksujmy wszystko z tuńczykiem, majonezem i rozpuszczoną żelatyną. Wykładamy do formy, wcześniej posmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką.

file1264265247



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak zgubić piwny brzuszek?
Który facet wypije mineralną zamiast piwa ? Ja nie znam takiego...
Zajęci na Tinderze
Raczej nudzi im się w dlugoletnich związkach , więc nowych wrażeń szukają ...
Perfumy a znak zodiaku
Ja lubię drzewne nuty , jestem Wagą a więc to by się zgadzało
Smutek po śmierci pupila
Też współczuję, bo to wielka trauma patrzeć na cierpienie bezbronnego zwierzaka.... A sprawę bezdomnych...