Karkówka w sosie z pieczarek

21 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

4 plastry karkówki

1 cebula

20 dag pieczarek

olej do smażenia

1 kostka rosołowa

listek laurowy

ziele angielskie

sól

pieprz

łyżka mąki

½ szklanki śmietany

Plastry karkówki posolić i posypać pieprzem. Obsmażyć z obu stron na oleju. Do garnka wlać 2 szklanki wody, dodać kostkę rosołową i włożyć podsmażoną karkówkę. Gotować na małym ogniu. W między czasie na tym samym tłuszczu podsmażyć pokrojoną cebulę i pieczarki. Wrzucić do karkówki i gotować do miękkości. Na koniec zaprawić 1 łyżką mąki wymieszaną z ½ szklanki śmietany. Podawać z ziemniakami i dowolną surówką.

file1264105111