Lody kukurydziano-truskawkowe

1 lipca 2012, dodał: press
Artykuł zewnętrzny

SKŁADNIKI:

5 czubatych łyżek ugotowanej kaszy kukurydzianej

35 dag truskawek

50 ml śmietany 30 %

50 ml likieru grenadine

100 ml mleka 2 %

cukier

PRZYGOTOWANIE:

Ugotowaną i ostudzoną kaszę dokładnie miksujemy. Wlewamy mleko i śmietanę, mieszamy. Truskawki dokładnie płuczemy, pozbawiamy szypułek. Miksujemy z likierem grenadine. Doprawiamy do smaku cukrem. Zmiksowane truskawki wlewamy do kaszy i dokładnie mieszamy trzepaczką rózgową. W razie potrzeby dodajemy odrobinę cukru. Przygotowaną masę wlewamy do prostokątnego i niezbyt wysokiego pojemnika. Wkładamy do zamrażarki na co najmniej 6 godzin.

file1341175283



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Kobiety, które żałują macierzyństwa…
Nie dla każdej z nas macierzyństwo oznacza spełnienie. Są osoby świadomie decydujące...
Europejski Zielony Ład
Dużo ostatnio mówi się o Zielonym Ładzie, zwłaszcza w kontekście szkód dla polskiego rolnictwa,...
Cichy zabójca - stłuszczenie wątrob…
Według szacunków aż 6 mln Polaków może cierpieć na niealkoholowe stłuszczenie wątroby. To zatrważająca...
Nowy Kodeks Etyki Lekarskiej
18 maja w Łodzi, po raz pierwszy od 20 lat (dokładnie od 2003 roku),...