Agrest w słoiku na zimę

30 czerwca 2012,
dodał: Mysiunia
Artykuł zewnętrzny

Przepis na lato zamknięte w słoiku :)


SKŁADNIKI:

  • 2 kg agrestu
  • cukier
  • wrząca woda

PRZYGOTOWANIE:

Zebrany agrest dokładnie myjemy i osuszamy (myjemy przed obrywaniem ogonków, aby później nie uciekły soki). Agrest pozbawiamy szypułek i przekładamy do słoików. Agrest luźno wkładamy, tak aby później zmieścił się cukier. Do każdego ze słoiczków wsypujemy po 4 łyżki cukru a następnie wlewamy wrzącą wodę, tak aby pozostało nieco wolnego miejsca, ale przykryła owoce. Słoiczki zakręcamy i pasteryzujemy 10 minut – idealnie się przechowują i dobrze smakują.

file1341074837



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....