Kotlety nadziewane pieczarkami

20 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    60 dkg mięsa mielonego
    2 cebule
    jajko
    pieczarki
    olej do smażenia
    czerstwa bułka
    tarta bułka

      na obiad i na specjalne okazje…

      Mięso, namoczoną i odciśniętą bułkę i cebulę przepuszczamy przez maszynkę. Dodajemy jajko i przyprawy i wyrabiamy masę mięsną. Na oleju podsmażamy cebulę pokrojoną w piórka i pieczarki posztkowane drobno. Doprawiamy solą i pieprzem. Z mięsa robimy płaskie placki, w środek nakładamy farsz i zawijamy, maczając ręce w wodzie,żeby się nie lepiło. Obtaczamy w tartej bułce i smażymy na oleju. Podajemy z ziemniakami i surówką lub z sałatą.

      file1264009952



      Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

      Dodaj komentarz


      FORUM - bieżące dyskusje

      wakacyjne kolory paznokci
      Neonowe kolory – odważne i energetyzujące. Neonowe kolory to prawdziwy hit lata 2024. Żywe...
      Koncerty
      Ja byłam ostatnio na dni Tyczyna gdzie był koncert zespołu IRA. Wspaniały, niezapomniany koncert!!!
      pokój dziecięcy
      Ozdoby na ścianę do pokoju dziecka to doskonały sposób na nadanie pomieszczeniu charakteru...
      Jaka fryzura do okrągłej twarzy?
      Dla twarzy okrągłej idealnym rozwiązaniem jest long bob, zwany również lobem. To dłuższa wersja...