Deser budyniowy

27 czerwca 2012, dodał: airad1
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

*25 dag truskawek
*1 budyń śmietankowy
*3 łyżki cukru
*300 ml mleka
*200 ml śmietanki kremówki
*1 łyżka drobno posiekanych pistacji

Truskawki pokroić na plasterki.
Miseczkę o pojemności 1 l wyłożyć folią aluminiową,a potem plasterkami truskawek.
Pozostałe pokroić w kosteczkę.
Budyń ugotować na mleku,wymieszanym ze śmietanką i cukrem.Wystudzić,co jakiś czas mieszając.Dodać truskawki i połowę pistacji.
Zimny budyń wyłożyć do przygotowanej miski.Wstawić do lodówki na 4 godziny.
Deser wyłożyć na płaski talerz,odwracając miskę do góry dnem.Delikatnie zdjąć folię.Posypać pistacjami.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Motyle w obiektywie
Gdzie one latają o tej porze roku? Ja ich w moich okolicach nie spotykam....
Motyle w obiektywie
https://w.fotka.com/024/123/2e6b905b31.jpg https://w.fotka.com/024/123/9ea41a32b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/830abd9232.jpg https://w.fotka.com/024/123/38604270b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/ebb4908516.jpg Rusałka Kratkowiec - Araschnia levana. Wiosenna szata barwna.
Błąd lekarski?
Nie bardzo wierzę , że coś nie działa bo to taki organizm....
Multicooker: Philipsa czy Redmonda?
Ja nie mam i jakoś żyję ☺