Sałatka wiosenna ze Zdrowym Błonnikiem i Rokpolem

22 czerwca 2012, dodał: Sfera Group
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
sałata strzępiasta czerwona – pół główki,
sałata strzępiasta zielona – pół główki,
pomidorki koktajlowe – 10 szt.,
świeża mięta – 1 pęczek,
ser rokpol – 100 g,
Zdrowy Błonnik firmy GRANEX – 100 g,
sok z połowy cytryny,
oliwa z oliwek – 50 ml.

Przygotowanie:

Obie sałaty dokładnie umyć oraz osuszyć, a następnie poszarpać na mniejsze kawałki. Pomidorki koktajlowe pokroić w cząstki, miętę posiekać.
Wszystkie składniki włożyć do miski, skropić sokiem z cytryny, polać oliwą i wymieszać.
Na gotową sałatkę pokruszyć ser rokpol.

Smacznego!

file1340353629