Tatar z wędzonego łososia

19 stycznia 2010, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Szybka – smaczna przekąska dla miłośników łososia i tatara .

Czas : 10 minut

Składniki :

  • 20 dag wędzonego łososia ( ja wybieram tego wędzonego na ciepło )
  • 1 cebula
  • 2 średnie korniszony
  • 6 średnich marynowanych pieczarek
  • 3 łyżki oleju ( ja daję słonecznikowy )
  • pieprz mielony
  • maggi w płynie
  • 2 żółtka

file1263919337
W malakserze rozdrabniałam łososia na miazgę( na 2 –ce przez ok. 10 sekund ) przy użyciu tnącego ostrza , dodając w ostatnim momencie olej , kilka kropli maggi i szczyptę pieprzu . A korniszony , cebulę i pieczarki na drobne kawałeczki ( na 1-ce przez 5 sekund każde z osobna ).

Podawać układając na łososiu żółtka i obkładając dekoracyjnie pozostałymi składnikami .

Jeśli robimy bez użycia malaksera to należy rozdrobnić łososia na miazgę , a korniszony , cebulę i pieczarki pokroić w bardzo drobną kostkę .Mięso łososia wymieszać z olejem. Doprawić maggi i pieprzem.



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...