Pieczarki faszerowane do mięs
Artykuł zewnętrzny
Pieczarki faszerowane do mięs
Czas : 30- minut
Składniki :
7 średnich pieczarek
1 łyżka usiekanego koperku
1 łyżka masła
2 łyżki oliwy
1 jajko
1 łyżka bułki tartej + bułka do panierowania
Sól
Pieprz mielony
Z pieczarek wykręcić ogonki i wraz z 1 całą pieczarką bardzo drobno usiekać . Usmażyć na 1 łyżce oliwy. Posolić , popieprzyć , dodać 1/3 roztrzepanego jajka i 1 łyżkę bułki tartej i koperek .Pozostałe kapelusze pieczarek obsmażyć na rumiano z obu stron . Zdjąć z patelni. Farsz podzielić na 6 porcji . Na każdy kapelusz położyć porcję farszu . pieczarki panierować w pozostałym jajku i bułce tartej . Usmażyć na rumiano .
nadesłane: Babciagramolka