Piłkarskie kulki mięsne, czyli futbolki

30 maja 2012, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Czas przygotowania: 35 minut
Ilość porcji: 3 do 5

Składniki:
– 1 opakowanie Fix Kotlety mielone Knorr
– 450 g mięsa mielonego, najlepiej wieprzowego
– 50 g mąki pszennej
– 20 g pokrojonych orzechów laskowych
– 20 g rodzynek
– woda, olej do smażenia

Przygotowanie:

1. Futbolki są bardzo proste w przygotowaniu, dlatego zaproś do gotowania swoje pociechy. Przygotuj Fix Kotlety mielone Knorr zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2. Przełóż mięso do miski, dodaj Fix. Poproś dziecko, by dołożyło orzechy i rodzynki. Całość dokładnie wymieszaj.
3. Poproś dziecko, by uformowało mięsne kulki. Po obtoczeniu w mące smaż je na rozgrzanym tłuszczu.
4. Na koniec dziecko przygotuje boisko – na prostokątnym talerzu ułoży dwie połowy boiska z ryżu oraz startej marchewki. Na tak udekorowanym talerzu układaj futbolki.

f

źródło: www.przepisy.pl



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak rozmawiać z małym dzieckiem o j…
Mówmy dziecku o swoich potrzebach i uczuciach. Dawanie jasnych komunikatów – jak twoje zachowanie...
Jak poznałyście i zakochałyscie się…
Ja swojego przyszłego męża poznałam na dyskotece. To były czasy pięknej młodości,beztroskiej i niezapomnianej zabawy.
Wzór na spodniach
Choć wydaje się to kłopotliwe, stworzenie stylizacji ze spodniami we wzory nie jest...
wzdęcia
Dobrym sposobem na wzdęcia są herbatki ziołowe. Osobom, które często mają problem z uciskającymi...