Botwina

17 stycznia 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    rosół warzywny 1, 1/4 litra
    botwina 1 pęczek (może być mrożona)
    śmietana 1/2 szklanki
    mąka
    sok z cytryny
    sól
    pieprz
    cukier
    masło 2 łyżeczki
    koperek

      Botwinkę umyć, buraczki z botwinki obrać. Wszystko pokroić na kawałki. Botwinkę i buraczki poddusić w małej ilości wody z dodatkiem masła, dodać rosołu, podprawić sokiem z cytryny,cukrem,pieprzem i solą. Wyłączyć zupę i dodać śmietanę. Posypać koperkiem.

      file1263740239



      FORUM - bieżące dyskusje

      Wolontariat zagraniczny
      Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
      Cukrzyca za ciąża
      Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
      Sieć C&A
      No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
      57 proc. osób do 40 roku życia nie …
      I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...