Botwina

17 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    rosół warzywny 1, 1/4 litra
    botwina 1 pęczek (może być mrożona)
    śmietana 1/2 szklanki
    mąka
    sok z cytryny
    sól
    pieprz
    cukier
    masło 2 łyżeczki
    koperek

      Botwinkę umyć, buraczki z botwinki obrać. Wszystko pokroić na kawałki. Botwinkę i buraczki poddusić w małej ilości wody z dodatkiem masła, dodać rosołu, podprawić sokiem z cytryny,cukrem,pieprzem i solą. Wyłączyć zupę i dodać śmietanę. Posypać koperkiem.

      file1263740239



      Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

      Dodaj komentarz


      FORUM - bieżące dyskusje

      Jak rozmawiać z małym dzieckiem o j…
      Mówmy dziecku o swoich potrzebach i uczuciach. Dawanie jasnych komunikatów – jak twoje zachowanie...
      Jak poznałyście i zakochałyscie się…
      Ja swojego przyszłego męża poznałam na dyskotece. To były czasy pięknej młodości,beztroskiej i niezapomnianej zabawy.
      Wzór na spodniach
      Choć wydaje się to kłopotliwe, stworzenie stylizacji ze spodniami we wzory nie jest...
      wzdęcia
      Dobrym sposobem na wzdęcia są herbatki ziołowe. Osobom, które często mają problem z uciskającymi...