Domowy bigos z kiszonej kapusty

30 maja 2012, dodał: M N
Artykuł zewnętrzny

SKŁADNIKI:

  • 5 kg kapusty kiszonej
  • 3 grzyby suszone
  • 1kg łopatki
  • 1 kg kiełbasy podwawelskiej
  • 3 listki laurowe
  • 5 ziarenek ziela ang.
  • 2 łyżeczki jarzynki
  • 100ml koncentratu pomidorowego

    Kapustę przelać wodą i odsączyć. Zalać 3 szk. wody, dodać listki laurowe, jarzynkę, namoczone i pokrojone grzybki, ziele angielskie. Gotować ok. 1,5 godziny. W tym czasie przesmażyć cebulkę i pokrojona w kostkę kiełbasę. Ugotować mięso, które po ostudzeniu rozdrobnić. Do kapusty dodać kiełbasę razem z całymtłuszczem oraz pokrojone mięso. Gotować jeszcze przez godzinę. Następnie dodać koncentrat pomidorowy i gotować jeszcze 15 minut. Przed podaniem odstawić na godzinę pod przykryciem.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Kobiety, które żałują macierzyństwa…
Nie dla każdej z nas macierzyństwo oznacza spełnienie. Są osoby świadomie decydujące...
Europejski Zielony Ład
Dużo ostatnio mówi się o Zielonym Ładzie, zwłaszcza w kontekście szkód dla polskiego rolnictwa,...
Cichy zabójca - stłuszczenie wątrob…
Według szacunków aż 6 mln Polaków może cierpieć na niealkoholowe stłuszczenie wątroby. To zatrważająca...
Nowy Kodeks Etyki Lekarskiej
18 maja w Łodzi, po raz pierwszy od 20 lat (dokładnie od 2003 roku),...