Jabłko z miętą i stokrotkami

21 maja 2012,
dodał: ataga105
Artykuł zewnętrzny

Propozycją na nietypowe danie z grilla może być jabłko faszerowane serkiem topionym, mięsem i kwiatami stokrotek (jadalne!). Propozycja jest bardzo łatwa do wykonania, a smakuje naprawdę znakomicie.

Składniki:

– duże, twarde jabłko
– serek topiony bez dodatków
– pieczone mięso (u mnie królik)
– kilka listków mięty
– kilka kwiatków stokrotki polnej

Przygotowanie:
Z jabłka odkroić górę tworząc ładną „czapeczkę”. Owoc wydrążyć (najlepiej łyżką) tworząc miseczkę. Serek topiony pokroić w grupą kostkę, dodać jabłko starte lub drobno pokrojone (wydrążoną część), dodać kawałki grillowanego mięsa, drobno pokrojone listki mięty i płatki stokrotki. Grillować około 15-20 minut. Przed podaniem posypać świeżymi listkami mięty i udekorować kwiatkiem.
Można podawać jako samodzielne danie, deser lub do innych dań z grilla.
Smacznego!



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...