Waniliowa Panna Cotta

9 maja 2012, dodał: milady
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 3 łyżeczki żelatyny
  • 1 laska wanilii
  • 350 ml śmietanki kremówki
  • 150 ml mleka 3,2%
  • 80 g cukru

Żelatynę zalać 2 łyżkami zimnej wody i odstawić na 5 minut żeby napęczniała. Do garnuszka wlać śmietanę kremówkę, mleko, dodać cukier, ziarenka wanilii (wyskrobane z laski wanilii) . Mieszając doprowadzić do zagotowania i szybko odstawić z ognia. Dodać namoczoną żelatynę i energicznie mieszać, aż cała żelatyna się rozpuści.Panna Cotte przelać do miseczek/filiżanek. Odstawić do wystudzenia. Po ostudzeniu miseczki/filiżanki przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki do stężenia.Deser można podawać ze świeżymi owocami, musem owocowym, z syropem klonowym lub startą czekoladą.

file1336542213



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz