Śmietanowiec z tortem

12 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    kawałek tortu
    śmietanka śnieżka
    200 ml mleka
    delicje
    galaretka agrestowa
    owoce:
    ananasy, brzoskwinie z puszki

      Rozpuszczamy galaretkę w niecałej szklance wody. Ubijamy śmietanę śnieżkę, pod koniec ubijania dodajemy wystudzoną galaretkę. (można dodać barwnika zielonego, wtedy jest ładniejszy kolor)

      Wcześniej wlewaby odrobinę galaretki do tortownicy z dnem dekoracyjnym. Na to wylewamy 1/3  ubitej śmietany, kładziemy tort pokrojony w plastry, na to znów śmietanę, owoce i na koniec śmietanę. Na wierzch układamy delicje odwrotnie. Po odwróceniu ciasta tak to wygląda.

      Wpadłam na taki pomysł jak się okazało że będą niespodziewane goście a tortu za mało żeby wszystkich podzielić. SMACZNEGO !!!

      file1263309608