Ryby marynowane

9 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    5 tusze morszczuka mrożone lub inne
    mąka
    olej
    sól
    pieprz
    ZALEWA:
    2 szkl wody
    6 łyżek octu
    3 łyżki cukru
    3 łyżki keczupu pikantnego
    pół małego słoika koncentratu
    1 płaska łyżka soli
    pieprz ziarnisty
    ziele angielskie
    liść laurowy
    1 duża cebula

      Ryby posolić i popieprzyć, obtoczyć w mące i usmażyć na oleju. Z podanych składników zagotować zalewę. Ryby na stojąc ułożyć w litrowym słoiku, dodać cebulę pokrojoną w talarki i zalać gorącą zalewą. Po wystygnięciu schować do lodówki. Najlebsze po 2 dniach.

      // <![CDATA[
      var nsix_params = new Object();
      nsix_params.fcolor = '#FF6600′;//
      nsix_params.adareas = [’intertext’];//
      document.write(”);
      // ]]>

      file1263051278