Ryby marynowane

9 stycznia 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    5 tusze morszczuka mrożone lub inne
    mąka
    olej
    sól
    pieprz
    ZALEWA:
    2 szkl wody
    6 łyżek octu
    3 łyżki cukru
    3 łyżki keczupu pikantnego
    pół małego słoika koncentratu
    1 płaska łyżka soli
    pieprz ziarnisty
    ziele angielskie
    liść laurowy
    1 duża cebula

      Ryby posolić i popieprzyć, obtoczyć w mące i usmażyć na oleju. Z podanych składników zagotować zalewę. Ryby na stojąc ułożyć w litrowym słoiku, dodać cebulę pokrojoną w talarki i zalać gorącą zalewą. Po wystygnięciu schować do lodówki. Najlebsze po 2 dniach.

      // <![CDATA[
      var nsix_params = new Object();
      nsix_params.fcolor = '#FF6600′;//
      nsix_params.adareas = [’intertext’];//
      document.write(”);
      // ]]>

      file1263051278



      FORUM - bieżące dyskusje

      Wolontariat zagraniczny
      Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
      Cukrzyca za ciąża
      Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
      Sieć C&A
      No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
      57 proc. osób do 40 roku życia nie …
      I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...