Wiosenna burza smaków
Artykuł zewnętrzny
Jako, że wiosna to moja ulubiona pora roku, proponuję pyszną sałatkę. ;)
Składniki:
- 100 g sera z niebieską pleśnią
- 2 pomidory
- puszka kukurydzy
- 100 g rukoli
- pół sałaty lodowej
- 100 g tartej mozzarelli
- 2 opakowania paluszków surimi
- 3 łyżki oliwy
- 3 gałązki oregano
- 50 gramów płatków migdałów
- kilka kropel octu balsamicznego
Sos:
- 100 ml śmietanki 36%
- 4 łyżki majonezu
- 6 ząbków czosnku
- Vegeta Natur
Sałaty myjemy, lodową drobno kroimy – rukolę wrzucamy w całości. Kroimy ser pleśniowy, pomidory. Dodajemy do sałatki kukurydzę, mozzarellę.
Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę, majonez mieszamy ze śmietaną, odrobinę doprawiamy Vegetą i dolewamy do sałatki. Dokładnie mieszamy i podajemy. ;)