Torcik jogurtowo owocowy
1 paczka biszkoptów okrągłych
2 galaretki (cytrynowa i agrestowa)
1 słoik musu mirabelkowego
1 paczka rodzynek sułtańskich
1 torebka owoce kondensowane
1 banan
2-3 mandarynki
gruszki z syropu
1 jogurt naturalny 400 g
1 śmietanka 30 % 200 g
4 łyżki cukru
cukier waniliowy
5 łyżeczek żelatyny
1 cytryna
Wcześniej przygotować sobie – rozpuścić cytrynową galaretkę w niecałej szklance gotującej wody i po ostudzeniu wymieszać ze szklanką musu mirabelkowego, powlewać do małych pojemniczków (ja użyłam po małych jogurtach dla dzieci). I odstawić w chłodne miejsce żeby się zcięło. Jak już będzie gotowe możemy przystąpić do wykonania ciasta.
Żelatynę rozpuścić w ½ szklanki gorącej wody, ostudzić. Wycisnąć sok z cytryny. Jogurt wymieszać z cukrem, cukrem waniliowym, żelatyną i sokiem z cytryny i odstawić w chłodne miejsce. Śmietanę ubić i jak masa jogurtowa zacznie gęstnieć, połączyć z ubitą śmietaną.
Na dnie tortownicy układamy biszkopty, następnie banana pokrojonego i skropionego sokiem z cytryny. Posypujemy rodzynkami wcześniej sparzonymi . posypać też owocami skondensowanymi. Na to wylewamy masę jogurtową i wsuwamy w nią galaretki z musu mirabelkowego i wystawiamy w chłodne miejsce aby się zcięło. Następnie na wierzch przybieramy mandarynkami, gruszkami z syropu i zalewamy galaretką agrestową.
Wystawiamy na kilka godzin w chłodne miejsce.