Melon grillowany w boczku

24 lutego 2012, dodał: milk_chocolate84
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 1 melon
  • 20 plasterków boczku (3-4mm grubości)
  • ocet balsamiczny
  • przyprawa do grilla (szukajcie tej bez ulepszaczy smaku i zapachu)
  • wykałaczki

Plastry boczku posypać przyprawą do grilla, skropić octem balsamicznym. Wstawić do lodówki na około godzinę (spokojnie mogą tak leżakować nawet całą noc).

Melona przekroić na pół, wydrążyć pestki. Łyżką lub gałkownicą do lodów wykrawać porcje melona. Każdą porcję owinąć plastrem boczku, wbijając wykałaczkę tak, aby się nie rozwijał.

Grillować po kilka minut z każdej strony.

file1330087632



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...