Marynowane żeberka z warzywami rozpływające się w ustach!

26 stycznia 2012, dodał: gojka
Artykuł zewnętrzny

Żeberka i warzywa – składniki:

  • marynata do żeberek:
  • oliwa – 2 łyżki
  • Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
  • pozostałe:
  • musztarda – 1 łyżka
  • Przyprawa do mięs Knorr – 3 łyżki
  • miód – 1 łyżka
  • cukinia średniej wielkości – 2 sztuki
  • marynata do cukinii:
  • pomidory – 2 sztuki
  • ząbek czosnku – 1 sztuka
  • pieprz
  • cytryna – 1 sztuka

– sposób przygotowania:

1.  Przygotuj marynatę, mieszając musztardę z miodem. Następnie opłucz żeberka, osusz je i oprósz Przyprawą do mięs Knorr.
2.  Ułóż przygotowane żeberka na gorącym ruszcie i opiekaj 20 minut, co jakiś czas obracając. W trakcie grillowania kilkakrotnie smaruj je przygotowaną marynatą.
3  Oczyść cukinie, przekrój na pół, a każdą z połówek przetnij na 3 plastry (nie rozkrawając ich do końca), po czym ułóż na folii aluminiowej.
4.   Przygotuj marynatę czosnkową do cukinii: przeciśnij czosnek przez praskę, zetrzyj skórkę z cytryny i wymieszaj z oliwą, a na koniec dodaj Delikat Knorr.
5.  Przekładaj ponacinaną cukinię plastrami pomidorów, posmaruj marynatą czosnkową, posyp pieprzem i opiekaj na grillu przez 10 minut. Podawaj żeberka z grillowaną cukinią.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Co oznacza ochota na kwaśne?
Ochota na kwaśny smak może nie być tylko zachcianką, ale objawem choroby lub niedoborów...
Podwyżki cen prądu
Podwyżki cen energii mają być wyższe niż zapowiadał rząd. W drugiej połowie...
Banany, którymi można się zatruć…
Jakie banany kupować, a jakich unikać? Wiadomo, że banany są zdrowe, mają dużo potasu, regulują...
Przepis na długowieczność
Niemiecki lekarz Andreas Michelsen ogłosił, że nasze zdrowie w 91% zależy tylko od nas....