Zupa kalafiorkowa

24 stycznia 2012, dodał: niesia77
Artykuł zewnętrzny

Produkty:

2 woreczki mrożonego kalafiora

3 ząbki czosnku

2 łyżki oleju

1/2 kg łopatki

3 duże ziemniaki

2-3 łyżki śmietany(opcjonalnie)

Na blaszkę (do pieczenia) wsypać kalafior, posypać rozdrobnionym w prasce czosnkiem, popędzlować olejem i piec w piekarniku około 45 minut, mieszając co jakiś czas.

Mięso z łopatki pokroić jak na gulasz, gotować, dodać ziemniaki i upieczony kalafior. Gdy mięso i ziemniaki będą miękkie zmiksować, doprawić do smaku,można także udekorować śmietanką i zieloną pietruszką.

Smacznego!!!



FORUM - bieżące dyskusje

Odciski na palcach stóp
Im dłużej się naciska te same części stopy ,tym większe ryzyko odcisków....
Najdziwniejsze prace domowe Waszych…
Napisanie wiersza. No nie każde dziecko to materiał na poetę:)
Nocleg Rewa
Ceny i w domkach już oszalały, taniej i przyjemniej jest wyjechać za granicę, naprawdę....
Zazdrość o byłą partnerkę chłopaka…
Wiele dziewczyn jest zadrosnych, bo czują się niepewnie w związku, czyli facet...