Sos jajeczny do wędzonej ryby

21 sierpnia 2009,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Sos jajeczny do wędzonej ryby

Często kupuję różnego rodzaju wędzone ryby . Nie lubimy jadać ich na kanapkach .Robię sałatki z ich dodatkiem , doprawiam różnymi dodatkami. Ten sos właśnie temu służy .

Czas : 15 minut

Składniki :

1 jajko
2 łyżki majonezu
2 łyżki jogurtu naturalnego ( lub kwaśnej śmietany )
2 łyżki pokrojonego szczypiorku
2 łyżki pokrojonego koperku
sól
pieprz biały mielony
¼ łyżeczki kurkumy

Jajko ugotować na twardo. Obrać i utrzeć na miazgę . Wymieszać wszystkie składniki. Doprawić solą , pieprzem . Dodać kurkumę ( dla koloru sosu ).

 

dodała: Babciagramolka



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.