Sos jajeczny do wędzonej ryby

21 sierpnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Sos jajeczny do wędzonej ryby

Często kupuję różnego rodzaju wędzone ryby . Nie lubimy jadać ich na kanapkach .Robię sałatki z ich dodatkiem , doprawiam różnymi dodatkami. Ten sos właśnie temu służy .

Czas : 15 minut

Składniki :

1 jajko
2 łyżki majonezu
2 łyżki jogurtu naturalnego ( lub kwaśnej śmietany )
2 łyżki pokrojonego szczypiorku
2 łyżki pokrojonego koperku
sól
pieprz biały mielony
¼ łyżeczki kurkumy

Jajko ugotować na twardo. Obrać i utrzeć na miazgę . Wymieszać wszystkie składniki. Doprawić solą , pieprzem . Dodać kurkumę ( dla koloru sosu ).

 

dodała: Babciagramolka