Bułki faszerowane pieczarkami

21 sierpnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Doskonała, Prosta przystawka na ciepło .

Czas : 30 minut

Składniki :

  • 4 bułki
  • 20 dag pieczarek
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka koperku usiekanego
  • 1 serek topiony ( trójkącik lub ½ kwadratowego)
  • ¼ szklanki śmietanki słodkiej
  • sól
  • pieprz mielony
  • 8 łyżek utartego żółtego sera

Z bułek ściąć spody. Wydrążyć środki. Pieczarki drobno usiekać i usmażyć na maśle na rumiano . Wlać śmietankę . Wsypać koperek . Włożyć serek topiony . Dusić , aż serek się rozpuści , a śmietanka trochę odparuje . Doprawić solą i pieprzem . Włożyć farsz do bułek . Każdą posypać 2 łyżkami utartego żółtego sera . Zapiekać w piekarniku , aż ser na wierzchu się rozpuści .

Podawać na ciepło