Fasolka szparagowa na parze

25 listopada 2011, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Gotowana na parze jest o wiele smaczniejsza od tej z wody

Czas : 30 minut

Składniki :

  • 15 dag fasolki szparagowej zielonej
  • 15 dag fasolki szparagowej żółtej
  • 2 łyżki masła
  • pieprz cytrynowy do smaku
  • sól morska do smaku

Umytą , oczyszczoną fasolkę i obciętymi końcówkami  ułożyć w garnku do gotowania na parze. Zagotować  wodę w dolnym garnku   pod fasolką i gotować na średnim gazie od 15-20 minut  ( czas zależy od wielkości i grubości fasolki ).

Rozgrzać  masło  na patelni. Dodać  szczyptę pieprzu cytrynowego i soli morskiej. Na rozgrzane masło włożyć fasolkę i  zamieszać  by się pokryła przyprawami z masłem.

file1322249020