Pieguski ciasteczka domowej roboty

16 listopada 2011, dodał: ilka_86
Artykuł zewnętrzny


Składniki:

  • 1 kostka masła
  • 1 jajko
  • 2.5 szkl. mąki tortowej
  • 0.5 szkl. cukru pudru
  • 1/3 łyżeczki sody
  • 2/3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 100 g czekolady gorzkiej
  • 100 g orzechów włoskich

Miękkie masło utrzeć z przesianym cukrem pudrem. Do tego wbić całe jajko, mieszając. Mąkę wymieszać z sodą i proszkiem, przesiane wsypać do masy. Czekoladę i orzechy pokroić na kawałki, wsypać do ciasta z bakaliami. Z powstałej masy formować kulki wielkości małego orzecha włoskiego. Układać na wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką blasze. Piec ok. 10-15 minut w nagrzanym dobrze piekarniku do zarumienienia.

file1321462321



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz