Karp z sosem maślano-cytrynowym z czerwonym pieprzem

3 grudnia 2009,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Ilość: dla 4 osób
Czas przygotowania: 25 minut

600 g filetów z karpia
200 ml białego wina
100 g masła
3 łyżki soku z cytryny
3 łyżki mąki
olej do smażenia

Przyprawy KAMIS:
Przyprawa do ryb
2 łyżki Natki pietruszki
2 łyżeczki Pieprzu kolorowego
Sól morska w młynku

Karpia pokroić na porcje, oprószyć przyprawą do ryb, mąką i usmażyć na patelni.
Wino wlać do rondelka, gotować ok. 10 minut, dodać sok z cytryny, zimne masło. Dokładnie całość wymieszać trzepaczką, dodać pieprz, natkę pietruszki, doprawić solą morską.

file1259849996



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...