Ryż na mleku ze śmietaną, cukrem i cynamonem

21 sierpnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Ryż na mleku ze śmietaną , cukrem i cynamonem :

Ogólnie znane danie .Można podawać jako deser , danie obiadowe lub śniadanie, kolację czy podwieczorek. Jak kto lubi .

Czas :30 minut

Składniki :
20 dag suchego ryżu
mleko ( 3 razy więcej objętościowo niż ryżu )
1 cukier waniliowy
szczypta cynamonu
1 łyżka masła
kwaśna śmietana
cukier

Ryż gotować na mleku z dodatkiem masła i cukru waniliowego ( na bardzo małym gazie .Kiedy ryż wchłonie całe mleko zestawić z palnika i zawinąć przykryty w koc .Zostawić tak zawinięty ok. 30 minut . Nałożyć w miseczki .Osobno podać kwaśną śmietanę , cukier i cynamon .

nadesłała: Babciagramolka



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Czapeczka dla dziecka
Czapka z daszkiem to popularne i praktyczne nakrycie głowy na upał. Wybierając takie nakrycie...
Rutyna w związku, co zrobić ?
Rutyna manifestuje się poprzez powtarzalność działań, brak nowości oraz spadek emocjonalnej i fizycznej intymności....
Jaki zegarek kupić
Można przyjąć, że dobry zegarek kosztuje co najmniej kilkaset złotych – jego cena...
Blizny na twarzy krępujące :(
Można bez, problemu wykładzie bliznydzięki różnego rodzaju peelingom i zabiegom przeprowadzanym w gabinetach kosmetycznych,...