Czekoladowe muffinki z rodzynkami i nutą porzeczkową

3 września 2012, dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 2 szkl. mąki,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 1/3 szkl. cukru,
  • kilka kropel olejku cytrynowego,
  • 10 dag rodzynek,
  • 70 g gorzkiej czekolady,
  • 2 jajka, 1/2 szkl. oleju,
  • 400 g jogurtu naturalnego,
  • 1/2 szkl. dżemu z czarnej porzeczki.

Mąkę zmieszać z proszkiem, cukrem, rodzynkami i posiekaną czekoladą. Jajka utrzeć z olejkiem cytrynowym, olejem, jogurtem i dżemem. Wsypać mąkę z dodatkami, dobrze wymieszać. Masą napełnić papilotki, wstawić do foremek. Piec ok. 25 min w temp. 190st.

To moje pierwsze muffinki, zniknęły w mgnieniu oka:) Gorąco polecam!

file1319467513



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Motyle w obiektywie
Gdzie one latają o tej porze roku? Ja ich w moich okolicach nie spotykam....
Motyle w obiektywie
https://w.fotka.com/024/123/2e6b905b31.jpg https://w.fotka.com/024/123/9ea41a32b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/830abd9232.jpg https://w.fotka.com/024/123/38604270b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/ebb4908516.jpg Rusałka Kratkowiec - Araschnia levana. Wiosenna szata barwna.
Błąd lekarski?
Nie bardzo wierzę , że coś nie działa bo to taki organizm....
Multicooker: Philipsa czy Redmonda?
Ja nie mam i jakoś żyję ☺